Vi svenskar har rest till Danmark och Tyskland och Finland via färja redan länge, men en lite nyare färjedestination är Polen. Vill man ta sig till Polen, som för övrigt är en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka resten av Östeuropa på också, kan man välja mellan flera olika färjerutter för detta. Enligt oss är dock en av de allra bästa färjerutterna för detta ändamål Karlskrona – Gdynia. Detta av flera anledningar:Rutten trafikeras av duktiga Stena Line
Som ju verkligen är ett rederi som du kan lita på, på alla sätt och vis. De är ju det största privatägda rederiet i världen, och ett av de allra största rederiföretagen. De har dessutom varit aktiva i mer än 50 år, så de har mycket bra koll på rederibranschen på alla sätt och vis, och vet därför det mesta om vad som är bäst i fartygsväg, vad passagerarna vill ha och så vidare.

Gdynia ligger bra till
Staden ligger nämligen i det så kallade trestadsområdet i norra Polen, där de tre städerna Gdynia, Gdansk och Sopot ingår. Vill man inte lämna Gdynias närområde men ändå uppleva Polen är därför möjligheterna goda till detta här, men är det så att man vill resa vidare, antingen till andra delar av Polen eller Europa, är även möjligheterna till detta goda.

klaipeda

Gdynia är en intressant stad
Detta eftersom det är en modern stad, så den är inte lika historiskt intressant som en del andra städer i regionen, men vill man se typiska östeuropeiska byggnader, är möjligheterna till detta goda. Dessutom finns här härliga stränder och en härlig stämning sommartid, så reser man hit under sommaren, kommer man helt klart att trivas!
Skulle man mot förmodan inte gilla Gdynias ”stil” har dock både närliggande Gdansk och Sopot (de två andra städerna i Polens trestadsområde) sin egen stil, så i så fall kan man alltid spana in dessa städer istället, för att se om dessa passar en bättre istället.

Du tar dig lätt till Polen via Karlskrona-Gdynia, åk på en kryssning eller stanna några nätter i land. Polen erbjuder något för alla smaker- shopping, god mat & dryck, kultur, historia och dessutom är det väldigt prisvärt! Ombord kan du också njuta i vårt Pure Nordic Spa. Ta en behandling, bada i våra hotwells, testa våra äventyrsduschar eller bara relaxa.