Att man kan resa till vårt grannland Danmark med färja från Helsingborg och Göteborg känner nog de flesta till, men visste du att man även kan göra detta från Varberg? En lite mindre känd färjelinje, som dock är väl värd att överväga för många är nämligen Varberg – Grenå. Vi tycker att denna färjelinje kan vara ett bra alternativ för många resenärer som vill till Danmark av flera anledningar. Ni får mer tid att umgås och ett avbrott för att göra roliga saker tillsammans samtidigt som mindre tid spenderas i bilen. Är ni campare med husvagn och husbil är detta bästa genvägen på semestern.

Varberg är en trevlig stad
Har du inte besökt Varberg innan, eller om du inte har något emot att göra det igen, kan vi därför starkt rekommendera att du försöker göra detta när du ändå reser från staden. Varberg är ju känd som en badort, av en bra anledning, det finns nämligen otroligt fina sandstränder, span och liknande i staden.
Dessutom lever staden verkligen upp under sommaren, då massvis med olika evenemang anordnas i staden.

Grenå är också en trevlig stad
Den kan därför vara väldigt trevlig att besöka i sig, och inte bara om man vill ta sig vidare från Grenå till andra delar av Danmark eller Europa, vilket man förstås också kan göra om man vill det.

grenaa

Bland annat finns det härliga stränder även i Grenå, men det ligger även flera mycket idylliska och charmiga småbyar runt staden, som kan vara intressanta att besöka för den som vill se lite mer av Danmark på ett smidigt sätt. I närheten ligger även ett sommarland, flera fina herrgårdar och andra historiskt intressanta byggnader, en golfbana och Kattegattcentret, där man kan lära sig mer om havet och de olika djur som lever där, för den som intresserar sig för det.

Precis som Varberg är Grenå en stad som lever upp på sommaren, så kan man, bör man framför allt besöka staden under sommartid, då har den nämligen allra mest att bjuda på, på alla sätt och vis.